Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

O ieșeancă face greva foamei în fața Parlamentului

O ieșeancă face greva foamei în fața Parlamentului. De opt zile, o femeie din Iași a început o greva foamei în fața Parlamentului pentru că nu poate să-și vadă copiii. Vasilica Pavel, cunoscută anterior sub numele de Vasilica Mihăilă și locuitoare a comunei Valea Lupului, a decis să intre în greva foamei direct în fața Parlamentului. Asta după ce o hotărâre judecătorească definitivă a fost încălcată și nu i se permite accesul la cei trei copii.

Vezi și: Colectarea selectivă dă roade în județul Iași.

Această mamă este implicată într-un divorț complicat, care a presupus nu mai puțin de 23 de termene de judecată. Cu toate că deține custodia totală a copiilor conform unei hotărâri judecătorești definitive, fostul soț îi interzice accesul la ei. Fiecare încercare a ei de a se apropia de copii este întâmpinată cu chemarea Poliției de către fostul soț. Într-una din situații, Vasilica a fost chiar încătușată de polițiști. Ea povestește că polițistul a chemat-o la post, i-a reproșat că a postat pe Facebook și a încercat să o determine să semneze niște documente despre care nu știa nimic. Refuzând, a sunat la 112 chiar din camera de la Poliție, dar a fost imobilizată și amendată.

Aceasta este o situație comună pentru mulți părinți

Într-o încercare disperată de a atrage atenția autorităților asupra situației sale, Vasilica a recurs la greva foamei. În timpul procesului de divorț, ea a acuzat presiuni extreme din partea fostului soț. Inclusiv schimbarea încuietorilor la uși și alte tactici menite să-i saboteze viața personală și afacerile. Fostul soț a făcut tot posibilul să o împiedice să-și vadă copiii. S-a folosit și de colaborarea cu Poliția pentru a o intimida sau sancționa.

Deși Vasilica a obținut hotărâri judecătorești care îi conferă drepturi, acestea au fost adesea ignorate sau contracarate de fostul soț. Acesta fiind sprijinit de un sistem care pare să nu îi ofere sprijinul de care are nevoie. Aceasta este o situație comună pentru mulți părinți care se luptă în procese de divorț dificile și care se confruntă cu obstacole legale și sociale în eforturile lor de a-și proteja și menține relația cu copiii lor.

Vezi și: Au fost aprobate primele 9.655 de dosare în programul Casa Verde.

Vasilica a depus până acum 30 de plângeri penale în care acuză că este abuzată și hărțuită de fostul soț și instituțiile statului. Aceasta este o poveste complexă și dificilă, care scoate în evidență problemele grave cu care se confruntă unii părinți în sistemul judiciar și în fața abuzurilor din partea foștilor parteneri.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...