Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

O nouă dezinsecție la Pașcani

În perioada 30 Iulie – 4 August, va începe cea de-a III-a etapă de dezinsecție la Pașcani. Firma CLP Ecoserv este cea care se ocupă de dezinsecție în Pașcani, iar de data aceasta va fi terestră. Ce înseamnă acest lucru? Societatea folosește substanțe din grupa a III-a de toxicitatea. Acestea vor fi împrăștiate terestru pe perioada nopții atunci când circulația în municipiu este scăzută. Produsele folosite sunt avizate de către Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății. Tratamentele vor fi aplicate în intervalul orar 22:00 – 5:00 atunci când insectele sunt active.

Într-un comunicat de presă, firma prestatoare de servicii apelează la înțelegerea cetățenilor.

”Rugăm cetățenii să evite deplasările în intervalul orar sus menționat. Trebuie să țină ferestrele închise pentru a evita expunerea directă la substanțele cu care se efectuează acțiunea de dezinsecție. Totodată, rugăm cetăţenii să evite trecerea sau staționarea în zona de acţiune a utilajelor, în timp ce acestea pulverizează soluţii de combatere a ţânţarilor şi larvele acestora. Cetățenii trebuie să acorde o atenție sporită supravegherii copiilor și animalelor de companie, pentru a evita eventualele incidente neplăcute. Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem un apel la toţi cetăţenii municipiului. Aceștia trebuie să ia măsuri urgente de efectuare a curăţeniei în gospodăriile proprii şi lucrări de combatere a insectelor producătoare de disconfort.

În situația în care, sunt cetățeni la care apar simptome de intoxicație la nivelul căilor aeriene, usturimi, disconfort respirator, toxicitate digestivă cu dureri abdominale, greață, vărsături, crampe abdominale, îi rugăm să se adreseze medicului de familie. Compartimentului de Primiri urgențe din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani se mai pot adresa cei care au simptomele menționate. ”

Deținătorii de stupi și ape populate cu pește

”Persoanele care dețin în proprietate/concesiune/închiriere lucii de apă populate cu pește, deținători de stupi și populații de albine, trebuie să își ia măsuri de prevenție pe perioada acțiunii de dezinsecție. Acest lucru este pentru a evita producerea unor evenimente de natură să conducă la afectarea populației de pești și a familiilor de albine. În caz contrar, societatea, în calitate de operator al serviciului public de DDD, este absolvită de orice responsabilitate. În situația în care, condițiile meteo nu vor fi favorabile, acțiunea de dezinsecție va fi prelungită. Societatea va reveni cu amănunte referitoare la intervalul de timp în care va fi efectuată etapa a III-a de dezinsecție terestră. Detaliile vor fi aduse la cunostința publică.”

Vezi un al articol: Un nou festival de muzică la Iași: Cucuteni Jazz Fest 2023.

Primăria Iași

iulie 22, 2024

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului...

iulie 22, 2024

LOTO 6/49 din 21 iulie. Duminica, 21...