Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

O nouă șosea spre Aeroportul Iași

O nouă șosea spre Aeroportul Iași.

Consilierii județeni au adoptat indicatorii tehnico-economici pentru un proiect de modernizare a 9 kilometri de drum rutier. Acest lucru reprezintă un pas semnificativ pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport din regiune. Proiectul are drept scop principal facilitarea drumului spre Aeroportul Iaşi. Dar şi construirea drumului de legătură dinspre localitatea Aroneanu. Indicatorii tehnico-economici ai acestui proiect vizează modernizarea DJ 282G. Aceștia sunt de la limita municipiului Iaşi – localitatea Aroneanu – localitatea Rediu Aldei. Modernizarea este esențială pentru a asigura o conectivitate mai bună și mai rapidă între aceste puncte. Ea contribuie astfel la dezvoltarea economică și socială a zonei. Drumul modernizat va facilita transportul de bunuri și persoane, reducând semnificativ timpul de deplasare și costurile asociate.

Vezi și: Începe construcția noului drum care va ușura accesul către Aeroportul Internațional Iași – Adminis

Lungimea totală este de 6,5 kilometri. Realizarea drumului de legătură din DJ 282G – localitatea Aroneanu spre Aeroportul Iaşi, în lungime de 3 kilometri. Noua infrastructură rutieră va asigura şi conexiunea cu viitoarea bretea a Autostrăzii A8, un proiect major de infrastructură în regiune. De asemenea noul drum va oferi un acces îmbunătățit către Spitalul Regional de Urgenţă. Un centru medical care este foarte im portant pentru locuitorii din regiune.

Beneficii semnificative

Pe lângă beneficiile economice și sociale, proiectul va avea și un impact pozitiv asupra mediului. Prin modernizarea drumului și fluidizarea traficului, se vor reduce emisiile de noxe și poluarea fonică. Se contribuie astfel la un mediu mai curat și mai sănătos pentru locuitori.

Adoptarea indicatorilor tehnico-economici pentru modernizarea DJ 282G și realizarea drumului de legătură spre Aeroportul Iași reprezintă o investiție strategică pentru regiune. Aceasta va asigura conexiuni esențiale cu Autostrada A8 și Spitalul Regional de Urgență, va stimula creșterea economică, va îmbunătăți accesul la servicii vitale și va contribui la protejarea mediului. Proiectul reflectă angajamentul autorităților de a dezvolta infrastructura locală pentru a răspunde nevoilor actuale și viitoare ale comunității.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...