Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

O nouă trecere pentru pietoni semaforizată

Trecerea pentru pietoni amplasată pe strada Sarmisegetuza, între intersecția cu bulevardul Alexandru cel Bun (rond Zimbru) și intersecția cu strada Plăieșilor, va fi semaforizată. Recent, Primăria Iași a achiziționat, prin încredințare directă de pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), serviciile de proiectare. Valoarea contractului este de 26.900 de lei, fără TVA, aproximativ 5.435 de euro, fără TVA. Conform BZI, care citează din caietul de sarcini:

„Proiectul va include amplasarea de semafoare, conectarea la furnizorul de energie electrică, canalizare și camere, automate de semaforizare, semnalizare rutieră verticală și orizontală precum și infrastructura necesară conectării în viitor la un sistem centralizat de dirijare a traficului în circuit adaptiv, precum și amplasarea camerelor de monitorizare a traficului.

Vezi și: Schimbări în traficul ieșean.

În prezent locația menționată nu este prevăzută cu o trecere pentru pitoni semaforizată. Circulația se desfășoară cu ajutorul marcajelor și semnelor de circulație care reglementează prioritatea pietonilor. Municipiul Iași dorește implementarea unei treceri semaforizate pentru pietoni în scopul creșterii siguranței circulației acestora.

Soluțiile proiectate pot include lărgiri de carosabil pentru sporirea capacității de circulație. Pentru asigurarea circulației în bune condiții, în intersecții se vor monta și indicatoare de circulație. Tipul și semnificația urmeaza să fie în funcție de locul de amplasare”.

Lucrările de semnalizare orizontală vor consta în marcaje longitudinale de separare a sensurilor și benzilor de circulație, marcaje transversale de oprire, cedare a trecerii, presemnalizare trecere de pietoni, săgeți și pictograme, dar și orice alte marcaje și semnalizări necesare, în conformitate cu legislația în vigoare.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Cotnari
Primăria Coarnele Caprei

septembrie 21, 2023

Biciclete pentru copii ai căror părinți lucrează...
Primăria Rediu

septembrie 21, 2023

Concursul de angajare unde există suspiciuni de...
Primăria Neculce

septembrie 21, 2023

Campania Națională „Comune curate” ajunge în comuna...