Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Operațiunea de montare a semafoarelor la Podu Iloaiei va fi finalizată în 40 zile

Operațiunea de montare a semafoarelor la Podu Iloaiei va fi finalizată în 40 zile.

Cătălin Urtoi, membru în Consiliul de Administrație CNIR a confirmat că instalarea semafoarelor va fi o soluție benefică în perioada de construcție a autostrăzii Unirii. Demersul va fi finalizat în 40 de zile (până în septembrie 2024) și costul total al investiției este estimat la 176.000 euro, fără TVA.

Proiectul implică colaborarea a șapte companii specializate, cu firma Red Spektrum în rolul de antreprenor.

Iată câteva detalii tehnice:

„Vor fi trei intersecții semaforizate pe raza localității Podu Iloaiei:

  • la intersecția DN 28 cu DJ281 (Erbiceni)
  • la intersecția DN28 cu Str. Cuza Voda (in dreptul Primariei),
  • la intersecția DN28 cu Str. Petru Rares ( în dreptul Farmacie / Piata)

2. Ciclurile totale de semaforizare (roșu + galben + verde) se vor situa în jurul a 150 secunde (2.5 min)

Timpii de roșu și de verde vor fi variabili în funcție de încărcarea curentă a traficului. Toate acestea variază în funcție de momentul din zi/săptămână, vitezele reale de transfer ale vehiculelor etc.

3. Se vor asigura unde verzi duale și simultane pe ambele sensuri de deplasare Iași – Târgu Frumos, ce vor activa capacitatea maximă de transfer a infrastructurii curente de pe DN28 pe raza localității Podu Iloaiei.

De menționat că, în momentele de vârf se va opera cu până la 35000 de vehicule pe zi. Sistemul va încerca în permanență să activeze și să susțină la 100% capacitatea maximă de transfer a DN28, activată atât la 2 benzi cât și la o bandă pe sens.

4. Unda verde va fi calibrată la o medie a vitezei de 45km/h deci conducătorii auto ar trebui să respecte întotdeauna viteza legală de 50km/h și să încerce să țină un ritm susținut de deplasare pentru a permite cât mai multor autovehicule să tranziteze acest sector de drum.

Chiar dacă se vor mai forma coloane, trebuie reținut faptul că timpii de descărcare a acestora vor fi mult mai mici decât timpii curenți care nu de puține ori depășesc 60 de minute.

5. În primele zile/săptămâni de rulare ale sistemului targetăm cel puțin o înjumătățire a timpilor totali de transfer față de cei din prezent.

Citește și Ordinul de protecție va putea fi solicitat și de victimele hărțuirii online

După ce șoferii se vor obișnui cu sistemul, vor înțelege beneficiile sale imediate și vor implementa ritmul susținut și proactiv de deplasare (e.g. fără stat pe telefon în timp ce conduc, cu demaraje susținute la pornirea de pe loc rosu->verde, eliminarea opririi/staționării pe banda întâi a carosabilului atât pe un sens cât și pe celălalt etc.) ne vom îndrepta cel mai probabil spre 15 minute timp median de transfer în momentele cele mai aglomerate ale săptămânii”, a scris Cătălin Urtoi, pe pagina personală de Facebook.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...