Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Opt stații noi în Balș

Primăria Balș a început finanțarea realizării a noi opt stații pentru pasagerii care folosesc transportul public județean. Acestea vor fi amplasate în două din cele trei sate ale comunei respective, Balș și Boureni. Cele opt cabine au costat 64.000 lei. Mobilierul stradal care cuprinde 23 de bănci, 30 de coşuri de gunoi, jardiniere şi bolarzi a costat 31.500 de lei. Amenajarea staţiilor şi modernizarea refugiilor pietonale au mai costat 23.500 lei. Primarul comunei, Constantin Golduț, a postat, pe pagina sa de socializare, primele poze cu stațiile amenajate.

Citește și: Inteligență artificială pe tramvaie.

„Aşa vor arăta toate cele opt staţii de microbuz de pe firul DN 28B!”, a descris el foarte succint fotografia cu înfăţişarea staţiei. A adăugat că în zilele următoare va fi montat mobilierul stradal pe esplanada Boureni şi în faţa bisericii din Coasta Măgurii.

Mobilierul stradal nu este destinat doar staţiilor, urmând să fie amplasat şi în alte locuri publice din cele trei sate.

Noul Program de Transport Public Judeţean este acum suspendat în urma contestaţiilor transportatorilor. Acesta prevede şi necesitatea amenajării staţiilor pentru cei care folosesc opţiunea rutieră ca să călătorească între localităţi. Dacă programul nu va fi modificat, cheltuielile vor cădea în sarcina primăriilor locale, care vor fi astfel libere să decidă asupra aspectului acestor staţii.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primaria Miroslava

septembrie 29, 2023

Siguranța elevilor este o prioritate pentru Primăria...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Criza abandonului animalelor de companie: Iașul se...
Primăria Iași

septembrie 29, 2023

Consiliul Local va avea astăzi în dezbatere,...
Primăria Iași

septembrie 28, 2023

În acest an, Sărbătorile Iaşului promit o...