Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Orașul Hârlău a rămas fără apă din cauza secetei

Orașul Hârlău a rămas fără apă din cauza secetei. Din cauza secetei prelungite și nivelului scăzut de precipitații înregistrat în ultimii ani în județul Iași, ApaVital a declarat că debitele de apă din puțuri, drenuri și acumulări sunt extrem de scăzute.

Citește și: Botoșani: Program limitat de furnizare a apei potabile în mai multe comune.

Consumurile excesive depășesc capacitatea maximă de pompare, iar rezervoarele se golesc rapid din cauza cererii ridicate. În aceste condiții, sistemul de alimentare cu apă din orașul Hârlău este afectat. Acesta are lacul de acumulare Pârcovaci funcționând sub restricție severă de gradul III, cu umplerea sa sub 30%.

Citește și: Suceava: A murit în stația de autobuz.

Pentru a gestiona resursele de apă și a preveni lipsa totală a apei, ApaVital a decis să furnizeze apă potabilă în program, în intervalul estimat între orele 6:00 – 9:00 dimineața și 18:00 – 21:00 seara, către locuitorii din Hârlău.

Autoritățile recomandă comunității să gestioneze cu atenție consumul de apă în această perioadă dificilă, pentru a asigura accesul continuu la resursele vitale de apă potabilă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/bffb77e426ae7971637c7e5789bf8a3e.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130