Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Până la sfârșitul lunii martie, terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași va fi complet operațional

Până la sfârșitul lunii martie, terminalul T4 de la Aeroportul Internațional Iași va fi complet operațional.

În prezent, există căi separate pentru fluxurile de pasageri care călătoresc către spațiul Schengen sau non-Schengen, conform anunțului făcut de Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Din data de 30 martie, toate zborurile internaționale vor fi operate din Terminalul T4 nou construit, în timp ce Terminalul T3 va fi utilizat pentru zborurile interne. Terminalul T2 va fi transformat într-un terminal de marfă.

”În momentul de față, odată cu intrarea României în Schengen, începând cu 30 martie, va fi și operațional aeroportul nostru, și, aici mă refer la ternalul T4, care practic va opera zborurile internaționale. Chiar și în această săptămână am avut discuții cu cei de la WIZZ. Ei asigură 70% din traficul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Iași.

Citește și Se modernizează drumurile din comuna ieşeană Bălţaţi

În 2024 vor aduce o nouă aeronavă, care practic înseamnă aproximativ trei curse externe, iar obiectivul lor este ca în fiecare an să aducă o nouă aeronavă la Iași. Proiectele noastre converg spre Aeroportul Internațional Iași pentru că este, astăzi, principala noastră autostradă aeriană. Da, este principala noastră autostradă și către lumea civilizată, și către dezvoltare”, a declarat Alexe.

Ținta conducerii Aeroportului Internațional Iași pentru anul în curs este să atingă 2,5 milioane de pasageri.

Pentru primele două luni din acest an creșterea este cu aproape 45 la sută mai mare față de anul trecut, a anunțat directorul aeroportului, Romeo Vatră.

În paralel conducerea companiei maghiare „Wizz-Air” a anunțat că schimbă componența flotei de la Iași iar compania germană „EuroWings” a declarat că zborurile lor vor fi operabile din primăvara acestui an.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...