Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Parcul Ciurchi va intra într-un proces de reabilitare și modernizare. Investiția va fi de peste 24 milioane de lei

Parcul Ciurchi va intra într-un proces de reabilitare și modernizare. Investiția va fi de peste 24 milioane de lei.

Primăria Municipiului Iași a primit trei oferte pentru proiectarea și modernizarea Parcului Ciurchi, unul dintre cele mai mari din oraș, au informat vineri reprezentanții municipalității.

Ofertele primite sunt pentru proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare a Parcului Ciurchi de la trei asocieri de firme: SC Conest SA – SC Ecostratos SRL – SC Construct Mapcom SC – SC Artehnis SRL, SC Garden Center Grup SRL – SC Ro-Verde Landscaping SRL și SC MBS Group SRL – SC Urba SRL, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Iași, Sebastian Buraga.

Potrivit informațiilor, municipalitatea va aloca 24,44 milioane de lei cu TVA pentru modernizarea parculului, care are o suprafață de 63.769 metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta 57.877 metri pătrați, locul de joacă va avea 1.060 metri pătrați, iar drumurile, trotuarele și aleile de acces vor totaliza 4.130 metri pătrați.

Vor fi plantaţi peste 120 de arbori şi 1.000 de arbuşti

Conform proiectului, câștigătorul licitației va avea la dispoziție trei luni pentru proiectarea lucrărilor și 33 de luni pentru executarea acestora.

„Suprafaţa verde a terenului nu îşi va modifica dimensiunea, însă în urma restaurării va creşte ca valoare în ceea ce priveşte calitatea şi aspectul estetic. Vor fi plantaţi peste 120 de arbori şi 1.000 de arbuşti, iar suprafaţa cu gazon va ajunge la circa 56.000 de metri pătraţi. De asemenea, se vor monta bănci, mese de şah, echipamente sportive, de joacă şi fitness, coşuri de gunoi şi pergole şi vor fi amenajate terenuri de sport”, a menţionat reprezentantul Primăriei Iaşi.

Citește și Neamț. Ștrandul din Piatra Neamț a fost închis temporar din cauza apei neconforme

Totodată, proiectul prevede inclusiv integrarea în arealul parcului a unui monument dedicat victimelor Holocaustului, precum şi realizarea unui sistem de iluminat ambiental şi arhitectural, a unui sistem de irigare şi a unui sistem pentru evacuarea apelor pluviale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

O nouă încercare de vânzare a bunurilor...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...