Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pasarelă nouă către cartierul Lunca

Pasarelă nouă către cartierul Lunca. Proiectul de modernizare a stației CF Pașcani include refacerea pasaje peste calea ferată. De asemenmea aceasta include și construcția unei pasarele în zona porții doi a Electroputere VFU Pașcani. Primarul Marius Pintilie a anunțat recent discuțiile de la Primărie, subliniind noile dezvoltări. „Am avut o ședință de lucru cu echipa Primăriei și reprezentanții SNCFR Infrastructură, care planifică modernizarea căii ferate din oraș.

Ne-au prezentat propunerea de expropriere și am discutat despre impactul asupra străzilor și domeniului public. Proiectul include modernizarea trecerilor peste calea ferată, inclusiv cea de la Depou și cea care leagă cartierul Lunca prin strada 1 Mai. De asemenea, vom avea o pasarelă peste calea ferată care va conecta strada Unirii,” a declarat Pintilie.

Citește și: Suceava: CNAIR a scos la licitație primii 33 km din Autostrada Pașcani-Suceava.

În plus, pe 7 martie 2024, CFR S.A. a semnat un contract de 37.041.639 ei pentru modernizarea a 47 de stații de cale ferată, inclusiv Pașcani. Finanțarea va proveni din Fondul European de Dezvoltare Regională și Bugetul de Stat. Proiectul are ca scop asigurarea elementelor de siguranță, confort și facilitarea accesului călătorilor.

Stația CF Pașcani va fi actualizată conform standardelor tehnice europene, inclusiv Rețelele de Transport Trans-European (TEN) și Standardele Tehnice de Interoperabilitate (STI). Perioada de implementare a contractului este de 88 de luni, din care 28 de luni pentru proiectare și execuție, urmate de 60 de luni de garanție.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...