Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pașcani a primit primele autobuze electrice

Pașcani a primit primele autobuze electrice

Pașcani a primit primele autobuze electrice: O schimbare majoră pentru transportul public

Miercuri, 4 septembrie, orașul Pașcani a marcat un moment important în modernizarea transportului public local. Primele autobuze electrice, parte a unui proiect de 18 milioane de lei, au ajuns în oraș. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Pintilie, care a exprimat entuziasmul pentru această realizare așteptată de ani de zile.

Primarul Pintilie a declarat: „Astăzi, Pașcaniul a primit primele trei autobuze electrice. Alte trei autobuze vor sosească în curând. Este un proiect demarat în 2022 de Primăria Pașcani. Am muncit intens pentru a realiza această achiziție.” Autobuzele electrice sunt dotate cu toate facilitățile necesare, inclusiv pentru persoanele cu handicap.

Citește și: O mulțime de lilieci au intrat în Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași

Autobuzele electrice, fiecare având o lungime de 11 metri și o capacitate de 70 de locuri, din care 31 pe scaune, oferă o autonomie de 200 de kilometri.

Acestea vor înlocui vehiculele vechi și problematice care circulau anterior în oraș. În următoarele 3-4 săptămâni, se vor efectua teste, iar autobuzele vor fi înmatriculate și introduse pe traseele din municipiu și suburbii.

Pe lângă autobuze, Primăria a achiziționat și stații de încărcare electrică. Proiectul include 8 stații de încărcare rapidă și 2 stații de încărcare lentă. Acestea vor fi instalate în perioada următoare, asigurând suportul necesar pentru noua flotă de autobuze.

Achiziția autobuzelor electrice și a stațiilor de încărcare a fost finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Licitația a fost câștigată de BMC Truck&Bus România, cu sediul în județul Ilfov, care a fost desemnată să livreze vehiculele și echipamentele aferente. Această inițiativă marchează un pas important spre un transport în comun mai ecologic și mai eficient pentru Pașcani.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...