Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pensionarii ieșeni își exprimă nemulțumirea față de recalcularea veniturilor

Pensionarii ieșeni își exprimă nemulțumirea față de recalcularea veniturilor. Peste 1.280 de sesizări au fost depuse la Casa Județeană de Pensii Iași de către pensionari nemulțumiți sau care solicită informații suplimentare privind recalcularea pensiilor. Directorul instituției, Maria Andronache, a declarat că un număr semnificativ de pensionari continuă să vină pentru clarificări legate de noile decizii.

În județul Iași, aproximativ 14.000 de persoane beneficiază de pensie de urmaș, inclusiv elevi, studenți și soți supraviețuitori. Elevii și studenții care primesc această pensie trebuie să depună o declarație care să ateste continuarea studiilor pentru a nu pierde beneficiile financiare.

Citește și: 2.000.000 de români vor fi sprijiniți cu 1.200 de lei în perioada de iarnă

Pensionarii ieșeni își exprimă nemulțumirea față de recalcularea veniturilor

Termenul limită pentru elevi este 25 septembrie, iar pentru studenți, 25 octombrie. În caz contrar, plata pensiei va fi suspendată.

Pensia de urmaș variază în funcție de numărul beneficiarilor. Un singur urmaș primește jumătate din pensia persoanei decedate, doi urmași primesc 75%. Iar dacă există trei sau mai mulți urmași, aceștia beneficiază de 100% din pensia decedatului. Directorul a subliniat importanța respectării termenelor pentru evitarea suspendării plăților.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...