Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Pepiniera Direcției Silvice din Iași oferă brazi naturali de Crăciun

Ieșenii care își doresc brazi naturali în casele sau grădinile lor pot apela la Direcția Silvică Iași. Aici găsesc brazi înalți la prețuri avantajoase, aduși din Suceava. Deosebirea față de cei din marile magazine constă în mirosul puternic pe care îl emană brazii din aceste pepiniere. Pentru a păstra frumusețea și prospețimea bradului natural în perioada sărbătorilor de iarnă, este nevoie de o atenție specială. Câteva sute de brazii au fost aduși în pepiniera din Iași, gata să împodobească casele locuitorilor.

Gabriel Doncean, Director la Direcția Silvică Iași, explică: „Înainte de sărbători, pregătim brazii pentru Crăciun. Am pus la vânzare în jur de 30.000 de brazi la nivel național, care se valorifică prin direcțiile respective. Noi, Direcția Silvică Iași, având în vedere că suntem într-o zonă colinară iar rasinoasele se găsesc în afara arealului, am adus brazii argintii de la Suceava, de la pepiniera Salcea. I-am adus cu balot de pământ astfel încât cei care vor să îi impodobească să îi poată replanta în curtea lor sau în altă parte.”

Citește și Cursele CTP Iași către comunele învecinate vor circula în regim normal

Înălțimea brazilor variază între 2,5 și 3,5 metri, iar prețurile ajung la 270 de lei.

„Am adus aproximativ 200 de brăduți de la pepinieră și, în funcție de cerere, urmează să mai aducem. Ceea ce nu reușim să vindem, o să îi replantăm în pepinieră sau o să îi menținem până în primăvară. Cei interesați să cumpere brăduți și alte specii de plante ornamentale pot găsi la Pepiniera Silvică Galata,” a adăugat Gabriel Doncean, director la Direcția Silvică Iași.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....