Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Peste 200 de poliţişti, zilnic, în stradă, la finele acestui an

Mai mult de 200 de polițiști vor fi activi zilnic în minivacanța de Anul Nou. Acționând în colaborare cu alte instituții responsabile de menținerea ordinii și liniștii publice, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție, Adina Ciobanu. Acești polițiști vor fi în teren pentru a preveni comportamentele antisociale și pentru a răspunde solicitărilor cetățenilor, asigurând respectarea legii.

Inspectoratul Județean de Poliție Iași a intensificat acțiunile de prevenire și combatere a incidentelor legate de folosirea neautorizată a articolelor pirotehnice în această perioadă. De asemenea, polițiștii rutieri vor patrula pe principalele artere rutiere și autostrăzi pentru a fluidiza traficul și a preveni accidentele. Vor fi folosite zilnic aparate radar pe întreg teritoriul județului. Recomandările includ adaptarea vitezei la condițiile de trafic, menținerea unei distanțe sigure între vehicule și utilizarea anvelopelor de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Vezi și: Polițiștii ieșeni vor împânzi orașul în timpul minivacanței de Crăciun.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Iași îndeamnă pietonii să traverseze drumurile doar atunci când este complet sigur să o facă. De asemenea, oferă sfaturi pentru călătorii cu trenul și recomandă vigilență în protejarea locuințelor și supravegherea copiilor.

Cetățenii sunt avertizați să nu utilizeze articole pirotehnice decât în locurile și condițiile permise de lege. Comercializarea petardelor este autorizată doar în spații special destinate și doar cu aprobarea corespunzătoare.

În caz de urgență sau observarea unor fapte antisociale, este recomandat apelul către cea mai apropiată forță de poliție sau apelul către 112, numărul unic de urgență.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....