Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Peste două zile începe pelerinajul la Iași

Racla Sfintei Parascheva va străluci în flori. De 20 de ani, familia Buștei îmbracă racla cu flori. Cu un camion plin de culori, acești devotați vin an de an din 2003 la Iași. Trandafiri roșii, crini și crizanteme albe au fost primii în decor. 100 de metri de ghirlandă de brad, piesa esențială. Baldachinul, locul sacru al moaștelor Cuvioasei, este montat cu grijă de reprezentanții Mitropoliei.

„Este sărbătoarea noastră supremă. O facem cu sufletul, un semn de recunoștință pentru Sfânta și pentru oamenii noștri”, mărturisește Florentina Buștei pentru „Ziarul de Iași” în 2019, anul precedent pandemiei.

Vezi programul pelerinajului AICI!

Acum două decenii, visul a ghidat-o către Sfânta Parascheva. Timp de luni întregi, în perioada aprilie-septembrie, a pelerinat cu soțul său la moaștele Sfintei. Atunci au hotărât să împodobească baldachinul cu flori din București, locul afacerii lor.

În Catedrala Mitropolitană din Iași, e agitație. Munca nu se oprește, totul trebuie să strălucească când vor sosi pelerinii. Un călugăr îndeamnă: „Să nu o uitați pe Sfânta Parascheva și cei care pot să vină la ziua ei! Este o bucurie mare. Cuvioasa operează minuni, vă spun din experiență.”

Pentru a facilita accesul pelerinilor, au fost instalate dadurile delimitatoare. Se apropie momentul de sărbătoare!

De acum, familia s-a extins și vin cu toții. Pe 5 octombrie vor sosi la Iași, iar pe 6 octombrie, baldachinul va fi o operă înfloritoare. A doua zi, raclei îi va fi adusă în lumina zilei, semn că pelerinajul este oficial deschis.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 21, 2024

 O nouă ediție a „Marșului Vieții”. Primăria...