Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Peste o mie de persoane și-au găsit un loc de muncă la Iași

De la începutul anului 2024, peste o mie de persoane și-au găsit un loc de muncă la Iași.

În acest an, AJOFM a facilitat angajarea a 1.005 ieșeni. Aproximativ jumătate dintre aceștia au absolvit studii postliceale sau profesionale.

În întervalul ianuarie-februarie 2024, AJOFM Iași a sprijinit un număr de 1.005 ieșeni în căutarea unui loc de muncă în diverse sectoare precum construcții, comerț, hoteluri și restaurante. Cei mai mulți dintre noii angajați din Iași au absolvit studii medii. Totodată, în această perioadă, există numeroase oportunități de angajare în domeniile industrial și de servicii, cu cereri pentru barmani, electricieni, mecanici sau sudori care dețin studii medii specializate și experiență în domeniu.

Cea mai ridicată rată de angajare se înregistrează printre bărbații cu vârsta peste 45 de ani

În Iași, cea mai ridicată rată de angajare se înregistrează printre bărbații cu vârsta peste 45 de ani, care au absolvit studii profesionale. Majoritatea noilor angajați din acest oraș provin din mediul rural, iar cei mai mulți dintre aceștia au urmat o școală profesională sau cursuri de ucenicie – în total 354 de persoane. De asemenea, 182 de angajați au absolvit învățământul gimnazial, 268 au terminat liceul și 133 au finalizat studiile universitare.

Sectorul serviciilor cel mai căutat

Potrivit consilierului Adriana Sîrghie de la AJOFM Iași, din totalul de 2.473 de persoane înregistrate în șomaj, 1.005 au reușit să obțină locuri de muncă. Dintre acestea, 898 au fost angajate pe perioadă nedeterminată, iar 107 au semnat contracte pentru o perioadă determinată.

În ceea ce privește grupa de vârstă, 213 dintre persoanele angajate au sub 25 de ani, în timp ce 527 au peste 45 de ani și 197 au peste 55 de ani, majoritatea având experiență în câmpul muncii. De asemenea, firmele care le-au angajat primesc subvenționare pentru locurile de muncă disponibile.

Citește și Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din comuna Alexandru Ioan Cuza

În prezent, sectorul serviciilor ocupă cel mai mare număr de locuri de muncă, având în jur de 307 posturi disponibile. În același timp, domeniul construcțiilor oferă 281 de locuri de muncă, iar industria are disponibile 80 de poziții vacante. În domeniul confecțiilor, se regăsesc 16 oferte de angajare din partea angajatorilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

mai 17, 2024

În perioada 16-19 mai se vor duela...
Primăria Moțca

mai 17, 2024

Sâmbătă, 18 mai, în comuna Moțca, va...
Primăria Schitu Duca

mai 17, 2024

Săptămâna aceasta, au demarat lucrările pe un...