Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pești morți au fost găsiți în lacul Ciric. Primăria dă vina pe caniculă

Pești morți au fost găsiți în lacul Ciric. Primăria dă vina pe caniculă.

S-au înregistrat sute de pești morți în lacul Ciric din Iași. Primăria a explicat că aceasta nu este consecința unui accident ecologic, ci un fenomen obișnuit în perioadele foarte calde.

Recent, s-a observat că în lacul Ciric din orașul Iași se află un număr semnificativ de pești morți. Ceea ce a determinat autoritățile să demareze investigații.

Conform Primăriei Ieșene, temperaturile înalte din ultima perioadă au dus la diminuarea concentrării de oxigen din apă. Aceasta fiind cauza principală.

”Verificările arată că nu este vorba de un accident ecologic, cauzat de o sursă de poluare accidentală, ci de un fenomen care s-a petrecut şi în anii trecuţi, în perioadele caniculare. Acest fenomen a fost semnalat în această perioadă şi în alte acumulări de apă din judeţ şi din ţară”, au precizat şefii Primăriei ieşene, potrivit news.ro.

Citește și Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași a înregistrat o concurență-record pentru specializările unde concursul se face pe bază de dosare

Conducerea Primăriei Iași a dat ordin Direcției Exploatare Patrimoniu să elimine peștii morți într-un mod sigur, să curețe lacul și să evalueze nivelul de pericol pentru populație.

În același timp, Primăria a implementat măsuri pentru interzicerea colectării peștilor morți de către persoane neautorizate, în vederea comercializării sau consumului acestora.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...