Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Piață agroalimentară modernă în comuna Miroslava

Piață agroalimentară modernă în comuna Miroslava. Comuna Miroslava va avea o nouă piață agroalimentară, situată în satul Miroslava, în apropierea căminului cultural. Proiectul, în valoare de 1.258.226 lei, are ca scop susținerea producătorilor locali și îmbunătățirea accesului la produse agroalimentare.

Primăria Miroslava a obținut finanțare din partea Consiliului Județean Iași, prin Programul Județean de Dezvoltare Economico-Socială Iași 2021-2024. Contractul de finanțare a fost semnat, iar urmează lansarea licitației pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor.

Noua piață va ocupa o suprafață de 208 metri pătrați pe un teren de 1.920,75 metri pătrați. Proiectul include organizarea pieței în patru rânduri, fiecare rând având câte șase tarabe acoperite. De asemenea, vor fi amenajate 20 de locuri de parcare, alei pentru vehicule și pietoni, spații verzi și o platformă pentru colectarea deșeurilor.

Citește și Peste 9 milioane de lei au fost investiți în dezvoltarea și modernizarea comunităților din județ prin intermediul Programului Județean de Dezvoltare Economico-Socială

Această inițiativă face parte din eforturile administrației locale de a stimula dezvoltarea economică și socială a comunei. Potrivit autorităților locale, piața va oferi un spațiu adecvat pentru comercianți și locuitori, facilitând vânzarea și cumpărarea produselor agricole locale.

Aprobarea realizării și cofinanțării proiectului a fost dată în cadrul ședinței Consiliului Local Miroslava din 7 mai 2024. Autoritățile se așteaptă ca lucrările să înceapă în curând, odată finalizată licitația pentru execuție.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...