Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

„Piramida lui Dubeţ” va fi reabilitată termic, cu sprijinul fondurilor europene

„Piramida lui Dubeţ” va fi reabilitată termic, cu sprijinul fondurilor europene. Un proiect de reabilitare a fost demarat de Primăria pentru a îmbunătăți „Piramida lui Dubeț”. Această clădire este situată pe şoseaua Națională și găzduiește mai multe servicii și direcții ale administrației locale.

În prezent, Primăria a încheiat un contract pentru elaborarea documentației necesare avizării lucrărilor de intervenție.

Firma Techmedia Electronics SRL va primi suma de 67.000 lei pentru a finaliza proiectul în prima parte a anului următor.

Complexul denumit „Piramida lui Dubeț” este format din patru clădiri construite în anul 2007, conform cerințelor specificate în procedura de achiziție publică. Potrivit documentației, nu s-au constatat daune la nivelul elementelor structurale, clădirea fiind într-o stare relativ bună. Totuși, s-au observat daune nestructurale, precum mici fisuri locale în pereți, deteriorarea trotuarului, lipsa etanșeității trotuarului clădirii și degradarea locală a tencuielilor.

Citește și Drumurile din Ruginoasa vor beneficia de modernizare! Licitația a fost reluată, cu un cost mai ridicat

Primăria intenţionează să depună o cerere de finanţare către fondurile UE pentru a reabilita termic complexul de clădiri.

Acest lucru implică izolarea termică, înlocuirea tâmplăriei, închiderea balcoanelor, precum şi alte intervenţii necesare. Refacerea sistemului de încălzire, modernizarea sistemelor de climatizare, reabilitarea instalaţiei de iluminat, instalarea de sisteme inteligente de management energetic şi alte lucrări similare.

De la data construirii complexului şi până la momentul expertizei tehnice comandate de Primărie, nu s-au efectuat modificări asupra structurii clădirilor, ci doar reparaţii curente.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iulie 12, 2024

Compania de Transport Public Iași a implementat...
Primăria Iași
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Cupolă de „foc” peste județ în acest...
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Orașul tramvaielor pictate: Tramvaiul Franței la Iași....