Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Poli Iași a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv

Poli Iași a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv. Datoriile acumulate în ultimii 7 ani au o valoare de aproximativ 10,5 milioane lei. Acestea au determinat conducerea Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași să solicite deschiderea procedurii de concordat preventiv. Din această sumă, 8,5 milioane lei reprezintă datorii către bugetul de stat. Restul sumei este datorată unor furnizori și altor parteneri. Având în vedere că restanțele nu mai puteau fi eșalonate, fiind deja incluse într-o eșalonare din 2019 care nu poate depăși 5 ani, clubul a recurs la procedura de concordat preventiv. Toate acestea pentru a permite o nouă eșalonare a datoriilor pe o perioadă de 4 ani, fără penalități suplimentare.

Astfel, activitatea clubului va continua normal, dar sub supravegherea unui administrator concordatar, care va gestiona procesul de redresare financiară.

Citește și: Dăncilă îi cere lui Ciolacu să renunțe la funcție dacă nu câștigă alegerile prezidențiale

Conducerea Politehnicii Iași a subliniat că această măsură este necesară. Deoarece este nevoie în continuare de obținerea licenței pentru Superligă și de asigurarea stabilității pe termen lung a clubului.

În plus, s-a subliniat că activitatea sportivă a echipelor de seniori din Superligă, a grupelor de juniori din Academie, precum și a echipelor de fotbal feminin, se desfășoară fără întreruperi. Conducerea clubului a dat asigurări că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește plata drepturilor financiare către jucători, antrenori, angajați și furnizori, toate obligațiile contractuale fiind respectate. De asemenea, clubul își propune să îmbunătățească relațiile cu partenerii. Acesta dorește să atragă noi investitori pentru a sprijini dezvoltarea pe termen lung. Procedura de concordat preventiv este văzută ca o oportunitate de a restructura datoriile și de a stabiliza situația financiară a clubului, asigurându-i un viitor mai sigur în competițiile sportive.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...