Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Pompierii au intervenit pentru a salva doi soți care au căzut într-o fântână

Pompierii au intervenit pentru a salva doi soți care au căzut într-o fântână. Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au fost solicitați ieri după-amiază pentru o intervenție dificilă. În comuna Mogoșești, un bărbat de 70 de ani și soția sa au căzut într-o fântână. Femeia, găsită inconștientă la o adâncime de aproximativ 10 metri, a fost extrasă de pompieri. Din nefericire, aceasta nu mai prezenta semne vitale la momentul salvării.

Până la sosirea echipajelor de urgență, bărbatul a fost scos în viață și conștient de către cetățeni. El a fost ulterior transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” Iași pentru îngrijiri medicale. Purtătorul de cuvânt al ISU Iași, George Onofreiasa, a furnizat detalii despre intervenție. El a declarat: „La locul solicitării, au fost direcționate de urgență două autospeciale de intervenție și echipajul de Terapie Intensivă Mobilă. Ca urmare a unui alt apel, care anunța prezența unei alte persoane în fântână, a fost direcționată și o ambulanță de tip B de prim ajutor calificat.”

Circumstanțele în care cei doi au ajuns în fântână

Intervenția rapidă a echipajelor de urgență a fost esențială pentru salvarea bărbatului. Cetățenii prezenți la fața locului au jucat și ei un rol crucial în extragerea bărbatului din fântână înainte de sosirea pompierilor. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a primit tratamentul necesar pentru a se recupera. În schimb, femeia nu a avut aceeași soartă tragică, fiind găsită fără viață.

Citește și Se deschide ștrandul municipal la Pașcani

Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele în care cei doi au ajuns în fântână. Este necesar să se stabilească dacă a fost vorba de un accident sau de alte cauze. Cazul rămâne în atenția ISU și a altor autorități competente pentru a se asigura că toate aspectele sunt clarificate. Ancheta va determina măsurile necesare pentru a preveni asemenea tragedii în viitor.

Această intervenție a demonstrat încă o dată importanța reacției rapide și coordonate a echipajelor de urgență. De asemenea, a subliniat necesitatea educării publicului privind măsurile de siguranță în preajma fântânilor și a altor locuri periculoase. Autoritățile locale sunt așteptate să ia măsuri suplimentare pentru a preveni asemenea accidente în viitor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...