Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, trimis în judecată pentru abuz în serviciu.

Judecătorii Curții de Apel Iași au decis, joi, trimiterea în judecată a președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Acesta va fi judecat pentru abuz în serviciu în dosarul detașării lui Vlad Baba pe funcția de director interimar al Școlii Populare de Arte din localitate.

Vlad Baba va fi judecat pentru complicitate la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri și instigare la folosire de informații ce nu sunt destinate publicității, scrie radioiasi.ro

Citește și Modificări importante de la 31 martie la Aeroportul Internațional Iași

Reamintim că, în urmă cu două zile, și primarul municipiului Iași a fost trimis în judecată, în dosarul Flux – Tătărași. În acel dosar, edilul aprobase construirea unei vile de două etaje și, la final, s-a constatat construirea unui bloc de opt etaje.

Vlad Baba din consilier numit director

La puțin timp după alegerile din 2020, la Iași s-a petrecut o minune rar întâlnită: dimineață, Vlad Baba devenea consilier al președintelui Consiliul Județean Iași, Costel Alexe, și la prânz, același Vlad Baba era detașat director la Școala Populară de Arte.

Ulterior, Costel Alexe a încercat, prin hotărâri de Consiliul Județean, să modifice condițiile de participare la concurs și să stabilească o comisie de concurs favorabilă lui Vlad Baba, asta după ce a prelungit detașarea de două ori.

Costel Alexe, președinte al Consiliului Județean Iași, va fi judecat pentru abuz în serviciu. Vlad Baba va fi judecat pentru:

  • complicitate la abuz în serviciu,
  • instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității
  • instigare la fals în înscrisuri.

Mihai Chirica trimis și el în judecată

Această trimitere în judecată vine după ce în urmă cu două zile, primarul Iașiului, Mihai Chirica era trimis în judecată. Primarul aprobase construirea unei vile de 2 etaje și la final a ieșit un bloc de 8 etaje.

În acest dosar este trimis în judecată și fostul viceprimar, Gabriel Harabagiu, precum și fostul arhitect șef al Iașiului, Anca Brândușescu.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...