Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria construiește 188 de apartamente în Grădinari

Primăria construiește 188 de apartamente în Grădinari. Constructorul Conest a primit undă verde pentru amenajarea unui ansamblu de blocuri sociale în Grădinari. Proiectul este realizat în colaborare cu Primăria și beneficiază de finanțare din PNRR. Recent, municipalitatea a emis autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor.

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la peste 62 de milioane lei, fără TVA. Autorizația 525/2024 prevede construirea unui ansamblu format din șapte locuințe colective. Acestea vor include 188 de apartamente, dintre care 98 cu o cameră, 78 cu două camere și 12 cu trei camere. De asemenea, vor fi disponibile 199 de locuri de parcare, inclusiv 14 locuri pentru persoane cu dizabilități.

Imobilele încă nu au fost date în folosință

Blocurile vor avea un regim de înălțime care include un subsol tehnic, parter, trei etaje și mansardă. Primăria a rezervat pentru acest proiect un teren de peste 20.000 de metri pătrați. Ansamblul va fi amplasat în prelungirea blocurilor deja existente în Grădinari, care fac parte dintr-un proiect distinct început în 2018. Lucrările pentru acest proiect au întârziat, iar imobilele încă nu au fost date în folosință.

Vezi și: Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pentru 2024.

Contractul pentru noile blocuri din Grădinari a fost semnat cu o asociere de firme conduse de Conest. Proiectarea a fost finalizată, iar odată cu emiterea autorizației, lucrările pot începe efectiv. Termenul de execuție este stabilit pentru vara anului 2026. Clădirile vor respecta standardele de eficiență energetică nZEB (Nearly Zero-Emission Building), având un consum de energie aproape zero.

Proiectul include, de asemenea, 45 de stații de încărcare pentru automobile electrice, cu 90 de puncte de încărcare. Acestea vor costa aproximativ 5,5 milioane lei. Locuințele vor fi destinate tinerilor aflați în situații de risc, cu vârste între 18 și 35 de ani. Complexul din Grădinari va cuprinde, în final, peste 250 de apartamente, incluzând cele 72 de locuințe deja construite, dar nefolosite.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Ruginoasa

octombrie 24, 2024

Echipa pirotehnică a Detașamentului 2 de Pompieri...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Artefacte preistorice descoperite pe șantierul Spitalului Regional...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Încep lucrările de eficientizare energetică a Liceului...