Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Primăria Iași: 331 de proiecte de dezvoltare vor fi implementate în perioada 2021-2030

Primăria Municipiului Iaşi a prezentat o listă detaliată conținând 331 de proiecte de dezvoltare. Acestea urmând a fi implementate în următorii ani în cadrul Strategiei Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) pentru Municipiul Iaşi și Zona Metropolitană Iași pe perioada 2021 – 2030.

Citește și: Angajați ai Serviciului de Probațiune intră în greva foamei

Această listă acoperă o varietate amplă de obiective și proiecte, în valoare totală de 6.709.522.514 euro. Reprezintă o bază solidă pentru evoluția urbei și zonei metropolitane în următorul deceniu. Această strategie joacă, de asemenea, un rol crucial în obținerea fondurilor europene. Investiții pentru diversele proiecte prin Programul Regional Nord – Est 2021 – 2027.

SIDU reprezintă un cadru esențial

Atât atunci când vine vorba de inițiativele locale de dezvoltare. Acoperind proiecte care pot fi realizate din surse multiple de finanțare, inclusiv fonduri europene, fonduri naționale sau buget local. Obiectivele principale vizează diverse domenii. Aici vorbim de proiecte precum inovarea tehnologică, mobilitatea urbană, protecția mediului, îmbunătățirea sistemului de educație și de sănătate, reabilitarea patrimoniului construit și promovarea identității locale, precum și extinderea serviciilor sociale și îmbunătățirea capacității administrative.

O serie de proiecte din lista prioritară sunt deja în curs de desfășurare sau au fost obținute fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, urmând a fi finalizate prin Programul Regional Nord-Est 2021 – 2027. Acestea includ inițiative diverse precum modernizarea campusului școlar tehnic, reabilitarea grădinițelor și facilități pentru mobilitatea urbană. De asemenea, există proiecte cu punctaj maxim ce vizează infrastructura și transportul, cum ar fi construirea de parcuri industriale, extinderea transportului public și modernizarea infrastructurii rutiere.

Poate ești interesat de: Wizz Air închide baza de la Suceava și mută zborurile la Iași.

Această listă diversă de proiecte prioritare reflectă o viziune amplă pentru dezvoltarea urbană și metropolitană a municipiului Iași și a zonei sale în următoarea decadă, abordând multiple aspecte ale vieții urbane și prioritățile comunității locale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....