Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Primăria Iași adoptă măsuri drastice de austeritate

Primăria Iași adoptă măsuri drastice de austeritate, anunțând desființarea a 24 de posturi de conducere în cadrul instituției. Această decizie vine în contextul unui efort susținut de reducere a cheltuielilor în sectorul public local.

Conform declarațiilor primarului Mihai Chirica, această schimbare reprezintă o parte esențială a strategiei de optimizare a administrației publice. El subliniază că reducerea costurilor este vizibilă în întregul sector public. Eliminarea unor posturi de conducere, inclusiv la nivel local, este un pas necesar.

Citește și: Proiect OUG: Măsuri drastice împotriva jocurilor de noroc.

„Ne propunem să eficientizăm structura publică, care în unele cazuri s-a dezvoltat excesiv. Din aproximativ 10-11% dintre posturile de conducere, doar 8% vor rămâne active. Având în vedere numărul maxim, estimat la aproximativ 800, putem estima că aproximativ 24 de posturi de conducere vor fi eliminate”, a punctat primarul Chirica.

Această decizie se înscrie într-un efort mai amplu de adaptare la noile realități financiare și de optimizare a resurselor disponibile în beneficiul comunității locale.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

Primăria Iași

decembrie 1, 2023

S-a decis la ultima ședință a Consiliului...
Primăria Schitu Duca

decembrie 1, 2023

În această zi plină de însemnătate și...
Primăria Butea

noiembrie 30, 2023

“Vă invităm la târgul de cadouri de...
Primăria Tomești

noiembrie 30, 2023

Investiția se va face din fonduri guvernamentale....