Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului și în iarna viitoare

Primăria Iași continuă să asigure termoficarea orașului și în iarna viitoare. Astfel, Primăria Iași, prin intermediul SC Termo-Service SA, își menține statutul de operator de termoficare al orașului și pentru iarna viitoare. Aceasta va produce și livra agent termic către populație și agenții economici din municipiu. Primarul Iașiului a fost prezent pe 22 iulie la sediul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) din București. Edilul a inițiat demersurile necesare reînnoirii licenței municipalității.

Pe 23 iulie, va avea loc sesiunea de analiză a documentației, iar pe 24 iulie, aceasta va fi înaintată plenului comisiei ANRE pentru decizie.

Primăria Municipiului Iași este operatorul de termoficare al orașului din 2021. Sistemul centralizat de termoficare, administrat de SC Termo-Service SA, deservește 22.706 apartamente. Acestora li se adaugă 176 de agenți economici și 132 de instituții publice, inclusiv 72 de școli, 9 spitale și o parte din clădirile universităților.

”Am investit zeci de milioane de euro în sistemul de termoficare și vom fructifica în continuare toate oportunitățile de finanțare, astfel încât Iașul să beneficieze de agent termic la un preț rezonabil. În prezent organizăm o licitație deschisă pentru delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termică. Durata de concesionare este de 10 ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă 5 ani. Intenția noastră este de a face noi investiții. Acestea se ridică la circa 85 de milioane de euro, din care 70 de milioane din fonduri europene”, a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

citește și: ApaVital dorește să crească tarifele pentru utilizatorii cu un consum ridicat

Primăria Iași se pregătește astfel pentru viitorul sezon rece. Prin investiții și management performant, termoficarea centralizată poate deveni o opțiune rațională, ecologică și competitivă pentru locuitorii orașului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...