Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria Municipiului Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers

Primăria Municipiului Iași a lansat licitația pentru contractarea lucrărilor de modernizare a bulevardului Poitiers.

Suma disponibilă este 37.866.748,65 lei fără TVA, respectiv 45.061.430,89 lei cu TVA, iar ofertele sunt așteptate până pe 9 mai 2024.

Date fiind rolul în desfășurarea traficului rutier a bulevardului Poitiers, precum și solicitările primite de la ieșeni, cât și valoarea considerabilă a investiției – peste 9 milioane de euro, conducerea Primăriei Municipiului Iași face apel la companiile de profil să se înscrie la licitație și să își asume derularea unor lucrări importante pentru buna funcționare a orașului.

În ședința din 12 februarie 2024 consilierii locali au adoptat și o hotărâre care vizează actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrările de modernizare a bulevardului Poitiers.

Citește și VIDEO: Bulevardul Poitiers arată ca după bombardamente. Șoferii își rup zilnic mașinile

Investiția totală se ridică la valoarea de 66.136.126,13 lei cu TVA și acoperă atât bulevardul Poitiers (în lungime de 2.610 metri, cu patru benzi de 3,5 metri, încadrat de spațiu verde și trotuare), cât și pasajul Cetățuia – CUG (în lungime de 280 de metri).

Durata estimată a lucrărilor este de 15 luni.

În prezent Primăria Municipiului Iași are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 40 de străzi în valoare totală de circa 94,5 de milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea pasajului Socola, cu o valoare de circa 42 de milioane de lei. Astfel, municipalitatea are contracte în derulare în valoare de aproape 136,5 de milioane de lei.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iulie 12, 2024

Compania de Transport Public Iași a implementat...
Primăria Iași
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Cupolă de „foc” peste județ în acest...
Primăria Iași

iulie 12, 2024

Orașul tramvaielor pictate: Tramvaiul Franței la Iași....