Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Primăria Târgu Frumos vrea să reabiliteze energetic UPU

Administrația locală din Târgu Frumos dorește reabilitarea energetică a două clădiri publice din oraș. Consiliul local și-a dat girul pentru participarea în cadrul programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei pentru o parte a clădirii primăriei orașului, schimbarea centralei termice și a sistemului de încălzire și reabilitarea clădirii Unității de Primiri Urgențe. În acest sens au fost aprobate realizarea auditului, certificatului energetic și DALI pentru aceste cladiri și documentele necesare pentru înscrierea în cursa pentru  finanțare. Cheltuieli eligibile:

Citește un alt articol: Consiliul local Hârlău aprobă parcul eolian de 80 de milioane de euro.

  • Îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, a şarpantelor şi învelitorilor;
  • Reabilitarea şi modernizarea sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum și a sistemelor de ventilare şi climatizare;
  • Utilizarea surselor regenerabile de energie;
  • Implementarea sistemelor de management energetic cu scopul monitorizării consumurilor de energie;
  • Instalarea de corpuri de iluminat cu eficienţă energetică ridicată şi durată mai mare de viaţă.

Fondurile sunt asigurate prin Administrația Fondului pentru Mediu. Tot prin AFM, administrația locală din Târgu Frumos a obținut o finanțare de 3 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului public. Este vorba despre instalarea a 564 de lămpi economice. Acestea vor aduce un consum redus și facturi mai mici pentru bugetul local. Finanțarea obținută este de 100% din valoarea proiectului.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare Instagram și Facebook.

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora