Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria Ungheni a lansat o licitație pentru mobilier urban inteligent

Primăria Ungheni a anunțat lansarea unei licitații pentru achiziția de „mobilier urban inteligent”. Proiectul este finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Autoritățile locale doresc să cumpere bănci inteligente și să amenajeze stații de autobuz moderne. Valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 700.000 lei.

Scopul principal al acestei investiții este îmbunătățirea mobilității locale. În cadrul proiectului, vor fi achiziționate opt bănci inteligente. De asemenea, vor fi amenajate cinci stații de autobuz dotate cu facilități smart city. Ostația va beneficia de un sistem de energie fotovoltaică pentru a sprijini sustenabilitatea.

Fiecare bancă inteligentă va include porturi USB, încărcătoare wireless și fast charge. De asemenea, acestea vor avea panouri fotovoltaice și acces la internet Wi-Fi. În plus, vor fi echipate cu senzori de monitorizare a mediului.

Stațiile inteligente vor fi construite cu o structură modulară, având elemente metalice și panouri de sticlă securizată. Fiecare stație va dispune de camere video de supraveghere, panouri touchscreen, routere Wi-Fi și prize USB. Acestea vor permite accesul la informații utile pentru cetățeni. De asemenea, vor avea senzori pentru monitorizarea temperaturii și luminii ambientale.

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...