Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Primăria vinde fierul vechi provenit din demolarea depoului Dacia

Primăria Iași a demarat procesul de valorificare a deșeurilor rezultate din demolarea depoului Dacia prin organizarea unei licitații pentru vânzarea a 100 de tone de fier vechi. Aceasta a avut scopul de a obține cel puțin 115.000 lei.

Licitația va avea loc la finalul acestei săptămâni. Totodată, va fi activată doar în cazul prezenței a cel puțin doi ofertanți. În situația în care nu se atinge acest minim, procedura va fi temporar suspendată. Aceasta va fi reluată în decurs de 5 zile.

Potențialii cumpărători trebuie să depună o garanție de participare de 11.500 lei, reprezentând 10% din valoarea estimată de Primărie pentru fierul vechi. Licitația va avea loc prin strigare, iar pasul de licitație a fost stabilit la 5.000 lei.

Citește și: Licitație pentru concesionarea serviciului de termoficare.

Conform regulamentului, orice ofertant care câștigă licitația, dar nu finalizează contractul în termen de 10 zile, va pierde garanția de participare. Aceasta va deveni venit al bugetului local.

Pe lângă fierul rezultat din demolare, Primăria intenționează să valorifice și alte componente. Printre acestea și părți de mașini și utilaje, precum și deșeuri provenite din dezmembrarea unei stații de alimentare cu combustibili.

Depoul Dacia a fost demolat în prima parte a acestui an. În prezent, Primăria planifică construirea unui nou depou pe aceeași locație. Costurile pentru acest proiect sunt estimate la 50 milioane euro, finanțate printr-un credit de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...