Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Prin intermediul platformei digitale, elevii din întreg județul susțin evaluarea inițială

Prin intermediul platformei digitale, elevii din întreg județul susțin evaluarea inițială.

Potrivit anunțului făcut de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, elevii din clasele V-XII din județul Iași vor participa la evaluarea inițială în perioada 19-30 septembrie.

Evaluarea inițială în toate școlile preuniversitare din județul Iași, atât cele de stat, cât și cele particulare, se va desfășura pe platforma digitală Brio, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al ISJ Iași, Antonina Bliorț. Această platformă are ca scop îmbunătățirea performanței școlare a elevilor.

Potrivit sursei citate, examinarea inițială standardizată poate fi efectuată la disciplinele Limba și literatura română, Matematică, Istorie, Fizică, Biologie, Chimie, Informatică și Geografie.

„Elevii vor fi testaţi în unitatea de învăţământ sub supravegherea unui cadru didactic, utilizând, fiecare în parte, câte un dispozitiv electronic – PC, laptop, tabletă sau smartphone – al şcolii sau personal, conform unui grafic stabilit de conducerea şcolii. Durata testului, indiferent de clasă, este de 45 de minute. La finalul fiecărui test va fi generat un raport cu rezultatele obţinute de fiecare elev la testul respectiv. Scorul obţinut de elevi nu va fi consemnat în catalog”, a declarat Antonina Bliorţ.

Citește și O nouă clădire va fi construită la Unitatea Medico-Socială din Podu Iloaiei

Conform aceleiași surse, se precizează că elevii din școlile speciale și cei cu CES din școlile de masă care urmează un program adaptat nu sunt supuși testelor inițiale standardizate. Evaluarea inițială a acestor elevi poate fi efectuată în mod individualizat, folosind instrumente specifice create de profesorii lor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...