Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Prinși în vamă cu permise de conducere false

Prinși în vamă cu permise de conducere false. Polițiștii de frontieră din Iași se confruntă tot mai des cu cazuri de folosire a documentelor falsificate. Recent, la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, au fost identificate două astfel de incidente.

Primul caz implică un cetățean din Republica Moldova, care a prezentat un permis de ședere fals. Documentul a fost achiziționat cu 2.000 de euro dintr-o parcare de camioane. Bărbatul intenționa să ajungă în Italia pentru a prelua un camion. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că el depășise termenul legal de ședere în Spațiul Schengen.

Al doilea caz a vizat un bărbat de 41 de ani, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Slovenia. Acesta a prezentat un permis de conducere fals, similar celor emise în Serbia. Documentul falsificat a fost cumpărat cu 300 de euro, cu scopul de a facilita angajarea bărbatului.

Vezi și: Lucrări ale marilor artiști în cadrul expoziției „O punte culturală peste Carpați”.

Ambele cazuri fac obiectul unor investigații detaliate pentru infracțiuni de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale. Polițiștii de frontieră colaborează cu autoritățile din țările implicate pentru a clarifica toate aspectele legale.

Potrivit autorităților, în acest an, doar la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni au fost depistate aproximativ 30 de permise de conducere falsificate. Specialiștii în securitate susțin că numărul documentelor contrafăcute ar putea fi mult mai mare dacă includem și alte tipuri de acte false. Poliția de frontieră continuă să fie în alertă maximă pentru a preveni astfel de infracțiuni și a asigura securitatea granițelor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...