Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Proceduri întârziate la Programul pentru școli

Proceduri întârziate la Programul pentru școli. Elevii din Pașcani vor avea cel mai probabil anul viitor corn, lapte sau fructe pe bănci, prin „Programul pentru școli”. Asta după ce consilierii locali au aprobat ca licitația să fie organizată de Consiliul Județean Iași, iar procedura a fost demarată cu întârziere. Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice pe data de 27 octombrie. Este vorba despre un acord-cadru de furnizare şi distribuţie de fructe (mere), de lapte şi produse lactate şi de produse de panificaţie pentru preşcolarii şi pentru elevii din judeţul Iaşi, pentru anii şcolari 2023 – 2027, împărțit pe cinci zone, în 15 loturi.

Vezi și: Elevii ieșeni nu au ”cornul și laptele”.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 5 decembrie. Valoarea achiziției pe SEAP  este de peste 104,4 milioane de lei.

Dacă în acest an produsele vor fi livrate cu întârziere, pentru anii viitori situația va fi una normală. Ținând cont de procedurile derulate acum, în următorii ani ar urma doar să fie încheiate contractele de furnizare. Astfel produsele să ajungă la beneficiari în timp util. Elevii și preșcolarii vor primi lapte, corn și fructe în următorii 6 ani. Hotărârea privind aprobarea Programului pentru școli al României în perioada 2023—2029, precum și pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul școlar 2023—2024, este publicată în Monitorul Oficial.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora