Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Proces împotriva operatorului de telecomunicații Orange

Proces împotriva operatorului de telecomunicații Orange. Administrația locală din Pașcani a intentat un proces civil împotriva operatorului de telecomunicații Orange. Procesul a fost deschis la Judecătoria Pașcani la începutul lunii aprilie, iar primul termen a fost stabilit pe 7 noiembrie. Conform unor informații neoficiale, municipalitatea dorește să obțină mai mulți bani de la Orange pentru utilizarea rețelelor aeriene și subterane situate pe domeniul public sau privat al municipiului.

Citește și: Atac cibernetic la Institutul Regional de Oncologie din Iași. Medicii au revenit la pix și foaie

Problema a apărut după expirarea vechiului contract, Orange refuzând să semneze un nou contract de acces conform noilor reguli. Aceste reguli sunt incluse într-un regulament aprobat de Consiliul Local la sfârșitul lunii februarie 2024 (HCL 38/28.02.2024). Regulamentul prevede inventarierea și etichetarea tuturor rețelelor de telecomunicații și interzicerea traversării aeriene a căilor de circulație.

Primăria Pașcani insistă pe respectarea acestor noi reguli pentru a asigura o gestionare corectă și sigură a infrastructurii de telecomunicații din oraș. De asemenea, urmărește să obțină compensații financiare adecvate pentru utilizarea domeniului public și privat. Decizia de a acționa în instanță subliniază importanța unei colaborări corecte între administrația locală și operatorii de telecomunicații, pentru a proteja interesele comunității și a asigura respectarea reglementărilor locale.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Popricani
Primăria Iași

iulie 12, 2024

CTP adoptă măsuri pentru a combate efectele...

Fatal error: Uncaught ErrorException: md5_file(/home/adminis/public_html/wp-content/litespeed/css/759a190cbe02e5724b6a38ce21f659b3.css.tmp): failed to open stream: No such file or directory in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php:130 Stack trace: #0 [internal function]: litespeed_exception_handler(2, 'md5_file(/home/...', '/home/adminis/p...', 130, Array) #1 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php(130): md5_file('/home/adminis/p...') #2 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(837): LiteSpeed\Optimizer->serve('https://adminis...', 'css', true, Array) #3 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(330): LiteSpeed\Optimize->_build_hash_url(Array) #4 /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimize.cls.php(264): LiteSpeed\Optimize->_optimize() #5 /home/adminis/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): LiteSpeed\Optimize->finalize in /home/adminis/public_html/wp-content/plugins/litespeed-cache/src/optimizer.cls.php on line 130