Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Proiect de 25 milioane de euro pentru modernizarea de stații de epurare în Scânteia, Coropceni, Dobrovăț, Al.I.Cuza și Țibănești

Proiect de 25 milioane de euro pentru modernizarea de stații de epurare în Scânteia, Coropceni, Dobrovăț, Al.I.Cuza și Țibănești.

ApaVital a scos la licitatie un proiect de 25 milioane de euro pentru construcția și modernizarea de stații de epurare în:

  • Scânteia,
  • Coropceni,
  • Dobrovăț,
  • Al.I.Cuza și Țibănești.

Proiectul vizează îmbunătățirea infrastructurii și a tehnologiei de epurare.

Statiile de epurare vor detine treapte mecanice, biologice si de namol, sisteme de aerare cu bule fine, filtre cu membrane, unitati de dezinfectie UV, treape de dozare si instalatii de dezodorizare.

Proiectul are ca scop și optimizarea costurilor de operare, precum și creșterea eficienței generale a stațiilor și a personalului implicat în operare.

”Este vorba despre proiectul regional de dezvoltare de apa si de apa uzata din cadrul POR, un program finantat cu fonduri europene in valoare de 500 de milioane de euro. Este vorba despre contractul numarul 14, lotul 2. Este vorba despre o reluare a licitatiei dar nu a fost atribuita”, a declarat Ioan Savin, asistent comunicare ApaVital.

Citește și Începând de anul viitor, tarifele de călătorie cu mijloacele de transport în comun ar putea fi mărite

În același timp, va fi montată tehnologie de epurare avansată capabilă să garanteze valori restrictive pentru principalii indicatori de calitate.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...