Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Proiect de 8 milioane de euro pentru construirea unei școli ecologice

Primăria Comunei Miroslava a depus o cerere de finanțare în valoare de 8.082.000 euro pentru construirea unei școli moderne și prietenoase cu mediul în satul Valea Adâncă. Proiectul face parte din Componenta C15 – Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Școala va fi proiectată după modelul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” din Miroslava și va avea trei niveluri (parter și două etaje), cu o capacitate de 600 de elevi. Clădirea va fi însoțită de facilități moderne, cum ar fi incinta exterioară, o parcare auto și alei de acces. De asemenea, investițiile vor include îmbunătățiri în rețelele de utilități și asfaltarea străzilor Caisului, Gospodarilor și Ioan Joldea Vodă. După semnarea contractului de lucrări, școala ar trebui să fie finalizată în maxim 12 luni.

Școala va oferi 21 de săli de clasă, patru laboratoare, o bibliotecă, o sală de prezentări, grupuri sanitare, depozite, cancelarie, birouri pentru administrație și conducere, precum și spații tehnice. Conceptul de „școală verde” va fi pus în aplicare, promovând un mediu sănătos și sustenabil. Astfel, școala va beneficia de tehnologii moderne, inclusiv pompe de căldură și autobuze electrice încărcate cu energie solară fotovoltaică.

Citiți și: Microbuze electrice pentru elevii din județul Iași.

Școlile verzi sunt recunoscute pentru avantajele pe care le oferă elevilor, profesorilor, părinților și comunității. Construite cu mai multă lumină naturală și o ventilație mai bună, acestea utilizează materiale ecologice, reciclabile. Prin adoptarea acestui concept, costurile de exploatare pentru energie și apă pot fi reduse cu până la 40%, iar emisiile de dioxid de carbon și consumul de apă pot fi diminuate cu până la 32%. Prin inițiativa Primăriei Miroslava, comuna devine pionieră în județul Iași în realizarea unei astfel de școli moderne și eco-friendly.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează o licitație publică...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Podul de Piatră din Iași, monument emblematic...
Primăria Ungheni

aprilie 19, 2024

În comuna Ungheni, din județul Iași, este...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Astăzi încep lucrările la Spitalul Regional de...