Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Proiect de extindere a rețelelor de apă și canalizare

Proiect de extindere a rețelelor de apă și canalizare. Administrația locală din Pașcani a elaborat studii de fezabilitate pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, în scopul atragerii de fonduri. Aceste studii, aprobate în ședința Consiliului Local din 29 august. Acestea vizează completarea rețelelor existente, realizate anterior prin proiectele ARSACIS și ApaVital S.A. Valoarea estimată a lucrărilor este de 9.351.000 lei.

Citește și: Azi se afișează rezultatele finale ale celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului.

Proiect de extindere a rețelelor de apă și canalizare

Proiectul de infrastructură propus are ca scop îmbunătățirea accesului la servicii esențiale de alimentare cu apă și canalizare în mai multe localități din județul Iași, respectiv Pașcani, Gâștești, Lunca, Boșteni și Sodomeni. În mod specific, proiectul prevede extinderea rețelei de apă potabilă pe o distanță de 5.135 de metri, acoperind mai multe străzi din Pașcani, cum ar fi Morilor, Șoseaua Națională și Costache Negri, precum și zone din Gâștești și Lunca.

De asemenea, proiectul include extinderea rețelei de canalizare pe o distanță de 3.138 de metri. Printre străzile care vor beneficia de această extindere se numără Ștefan cel Mare și Sfânt din Pașcani. Precum și străzi din Gâștești (Prisăcii, Camil Petrescu), Sodomeni și Boșteni.

Obiectivul principal al acestui proiect este de a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor prin furnizarea unui acces mai bun la apă potabilă și la un sistem de canalizare eficient, prevenind astfel problemele legate de sănătatea publică și protejarea mediului.

Pentru a asigura finanțarea acestui proiect ambițios, Primăria Pașcani intenționează să acceseze fonduri europene. Aceste fonduri sunt esențiale pentru a acoperi costurile semnificative ale extinderii rețelelor de apă și canalizare. În plus, primăria are în vedere realizarea unor studii de fezabilitate suplimentare pentru zonele care nu sunt incluse în proiectele curente, astfel încât să se asigure că toate localitățile din jur vor beneficia de aceleași îmbunătățiri în infrastructura de bază.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...