Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Proiect pilot pentru cursuri de prim ajutor

La Iași a fost lansat astăzi un proiect pilot pentru cursuri de prim ajutor în școlile preuniversitare. Proiectul este inițiat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și Cluburile Lions din Iași.

Evenimentul de lansare a reunit reprezentanți ai instituțiilor implicate. În cadrul acestuia a avut loc și prima sesiune de instruire pentru angajații Inspectoratului Școlar. Cursurile de prim ajutor vor fi organizate lunar. Acestea se adresează inspectorilor, cadrelor didactice și elevilor din toate școlile ieșene.

Inspectoratul Școlar Județean încurajează cadrele didactice să se înscrie la cursurile de prim ajutor. Acestea vor fi susținute de specialiști de la SMURD. Proiectul vizează instruirea profesorilor și elevilor pentru intervenții de urgență. Este esențial ca aceștia să știe cum să acorde prim ajutor în situații critice.

Citește și: Astăzi a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean

Medicii de la SMURD au explicat importanța cunoașterii tehnicilor de resuscitare

Aceștia vor să învețe toți elevii să efectueze manevre de resuscitare cardio-pulmonară. Cursurile vor începe cu instruirea profesorilor, urmate de sesiuni pentru elevii din clasele IX – XI.

Astăzi, zece cadre sanitare de la SMURD Iași au demonstrat tehnicile de prim ajutor. Participanții au fost instruiți cum să reacționeze în caz de urgență. Sesiunile de formare vor include utilizarea defibrilatoarelor automate.

Aceste cursuri sunt esențiale, având în vedere situațiile care pot apărea în școli. Fiecare cadru didactic va deveni un instructor pentru elevi, extinzând astfel cunoștințele de prim ajutor. Proiectul se va extinde la nivel național anul viitor, inclusiv prin achiziționarea de defibrilatoare.

Astfel, inițiativa are potențialul de a salva vieți și de a crea o comunitate educată în domeniul primului ajutor. Aceasta este o oportunitate importantă pentru toți cei implicați în procesul educațional din județul Iași.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...