Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Proiectarea noului sediu al Primăriei Iași este inclusă în bugetul pe anul 2024

Proiectarea noului sediu al Primăriei Iași este inclusă în bugetul pe anul 2024. Primăria Iași reia proiectul pentru construirea unui nou centru administrativ, care este planificat să fie amplasat în curtea din spate a instituției. Ultimele eforturi pentru această investiție au fost întreprinse în 2022, când Consiliul Local a aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ). O noutate notabilă este includerea în bugetul pe anul în curs a unei sume de 2 milioane de lei pentru proiect, ceea ce permite lansarea unei licitații de proiectare.

Proiectul propune două variante de construcție, prezentate de firma Arc Design în 2022. Prima variantă implică amenajarea a două corpuri de clădire, cu forma trapezoidală, amplasate pe fiecare parte a străzii Agatha Bârsescu. Pavilionul principal este propus în curtea interioară a Palatului Roznovanu, în timp ce celălalt, de dimensiuni mai mici, este poziționat în parcarea exterioară. A doua variantă prezintă o clădire cu formă ovoidală, cu corpuri de clădire suprapuse pe amplasamentul parcării.

Vezi și: În municipiul Iași sunt înregistrate un număr de peste 144.000 de autovehicule.

Extinderea zonei pietonale este, de asemenea, parte a proiectului, inclusiv pe strada I.C. Brătianu și strada Agatha Bârsescu. Planul de extindere include și zona statuii lui Miron Costin, care ar urma să devină o piațetă publică. În plus, Primăria are în plan reabilitarea spațiului verde din jurul Teatrului Național, în vederea creării unui coridor extins de promenadă. Totodată, discuțiile pentru relocarea Teatrului Cub sunt în desfășurare.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Poli Iași se pregătește pentru meciul cu...
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Aeroportul scoate la licitație noi spații comerciale....
Primăria Iași

octombrie 25, 2024

Trenul Chișinău-Iași va circula până la Holboca....
Primăria Pașcani

octombrie 25, 2024

Avem gaz metan în cartierul Gâștești. Primarul...