Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Puteți face vaccinul antigripal și în farmacii

Puteți face vaccinul antigripal și în farmacii.În toamna anului 2024, vaccinarea antigripală va putea fi realizată și în farmacii. Aceasta se va face de către farmaciști special instruiți pentru această procedură. La Iași, peste 100 de farmaciști au urmat un curs de pregătire organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”. Cursul a fost coordonat de prof. dr. Doina Azoicăi, unul dintre specialiștii recunoscuți în domeniu.

Vaccinarea în farmacii se va efectua doar pe bază de programare, într-un spațiu special amenajat. Pentru a se putea vaccina, persoanele vor trebui să prezinte o rețetă eliberată de medicul de familie. Acest lucru va asigura un control medical adecvat și va facilita accesul la vaccin.

Vezi și: IRO Iași deschide primul cabinet de vaccinare anti-HPV din afara Capitalei.

Dr. Gabriela Tătărângă, președintele Colegiului Farmaciștilor din România, filiala Iași, a confirmat că farmaciile sunt pregătite pentru campania de vaccinare. Farmaciile au primit deja dozele de vaccin și au început pregătirile necesare pentru desfășurarea în siguranță a procesului de vaccinare. Campania va fi accesibilă și pentru persoanele care nu beneficiază de compensare, însă este necesară recomandarea prealabilă a medicului.

Farmaciștii au participat la un curs postuniversitar pentru a se instrui în vaccinarea populației. Cursul a avut o taxă de 250 de lei și a fost dedicat exclusiv celor care vor să contribuie activ la campania de imunizare. Lista farmaciilor care oferă vaccinarea antigripală este disponibilă online. Astfel, populația va putea consulta rapid farmaciile unde se pot programa pentru vaccinare. Această inițiativă marchează un pas important în extinderea accesului la servicii medicale.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...