Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Record de candidați la admiterea de la TUIASI

Record de candidați la admiterea de la TUIASI. Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) continuă să obțină rezultate excepționale la admitere în 2024, depășind recordul din 2020. Pentru anul universitar 2024-2025, s-au înscris 4.080 de candidați pe 2.309 locuri bugetate și 1.060 locuri cu taxă, alături de 478 candidați români de pretutindeni.

Rectorul TUIASI, prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, a subliniat creșterea interesului pentru profesiile tehnice, datorată cererii crescute de pe piața muncii și pachetelor motivaționale oferite de angajatori. Deschiderea universității către parteneriate cu licee din România, Republica Moldova și Ucraina a jucat un rol crucial.

Citește și Tabără pentru copii defavorizați, cu sprijinul Consiliului Județean

Peste 25% dintre candidați și-au confirmat locul în prima zi. Sistemul de admitere permite înscrierea la multiple specializări cu o singură taxă, facilitând procesul. Deși Facultatea de Automatică și Calculatoare a avut o ușoară scădere a candidaților, majoritatea facultăților au înregistrat creșteri între 10 și 40%.

Facultatea de Arhitectură „G.M. Cantacuzino” a avut cea mai mare concurență, cu 3,52 candidați pe loc bugetat. Alte facultăți au înregistrat, de asemenea, o concurență semnificativă.

Interesul a crescut și pentru studiile de master și doctorat. La doctorat, 72% din locuri au fost ocupate, comparativ cu 25% anul trecut. TUIASI organizează admiterea doctorală în două sesiuni, permițând candidaților să aplice pentru poziții specifice. Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate pe 1 august, după confirmarea locurilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...