Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Reabilitare și mutare linii de tramvai

Reabilitare și mutare linii de tramvai. Primăria Iași a demarat un proiect important de reabilitare a linilor de tramvai. Aceasta a semnat un contract cu firma Pod Proiect în valoare de 270.000 lei pentru elaborarea documentațiilor tehnice. Proiectul vizează lucrări pe căile de rulare din zonele Copou și Centru.

Planurile specifice includ reabilitarea liniei de tramvai între Rond Triumf și Biblioteca Centrală Universitară. De asemenea, cuprind și Podu Roș și Anastasie Panu. În cazul liniei din zona Podu Roș, municipalitatea dorește să relocheze linia pe banda 1, în apropierea bordurii, pentru a crea o bandă dedicată transportului public, ceea ce ar facilita accesul călătorilor la stații recente, inclusiv în zona Sala Polivalentă și Palas.

Citește și: Festivalul Inimo: 10.000 de copii defavorizați vor merge la școală

Există și alte două scenarii propuse, în care liniile de tramvai ar rămâne pe aceleași amplasamente. În unele locuri s-ar realiza supralărgiri sau ar fi amenajate benzi suplimentare pentru fiecare sens. Un aspect important al proiectului este consolidarea terenului pentru a evita eventualele probleme cauzate de goluri subterane.

În ceea ce privește linia din Copou, se va acoperi tronsonul dintre Biblioteca Centrală Universitară și Rond Triumf. Deasemenea, va include lucrări la rond. Intervențiile vor include modernizarea infrastructurii, a suprastructurii, a aparatului de cale, a rețelei de contact și a stațiilor de transport public, precum și actualizarea elementelor de siguranță pentru tramvai, cum ar fi semnalistica și facilitățile pentru persoanele cu dizabilități.

Acest proiect este un pas important pentru îmbunătățirea transportului public din Iași și pentru crearea unui mediu mai sigur și mai accesibil pentru toți călătorii.

Sursa: https://apix.ro/linia-de-tramvai-din-copou-va-fi-reabilitata-iar-cea-din-zona-palatului-ar-putea-fi-mutata-langa-bordura/

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...