Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Reabilitări de drumuri în Dumești

Recent, Primăria Dumești a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 14.326.681 de lei, fără TVA, adică aproape 3 milioane de euro. La licitația pentru execuția lucrărilor au fost depuse mai multe oferte. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare. Investiția este susținută prin fonduri derulate prin programul ”Anghel Saligny”. Primăria Dumești intenționează să modernizeze drumurile în contextul în care devin greu de traversat după precipitațiile din timpul anului.

Poate te interesează: Pod degradat în comuna Dumești.

„Din punct de vedere al stării tehnice, drumurile de interes local propuse spre amenajare se prezintă astfel: zonă pietruită cu un strat de balast având grosimea de 5-35 cm, acostamente inexistente sau acoperite cu un strat vegetal, lipsă elemente de hidraulică care să preia apele pluviale. Lățimea existentă a părții carosabile este variabilă cu valori cuprinse între 3 și 6 m.

În perioada cu precipitații bogate, drumurile devin greu practicabile, geometria căii nerespectând specificațiile privind corectarea drumurilor, nici orizontal și nici vertical. Drumurile nu prezintă platforme de întâlnire și nici racordări corespunzătoare cu podurile din zonă. Semnalizarea verticală lipsește, punând în dificultate participanții la trafic”, se arată în caietul de sarcini. Lucrările vor fi executate în termen de 36 de luni de la semnarea contractului.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Direcția Exploatare Patrimoniu organizează o licitație publică...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Podul de Piatră din Iași, monument emblematic...
Primăria Ungheni

aprilie 19, 2024

În comuna Ungheni, din județul Iași, este...
Primăria Iași

aprilie 19, 2024

Astăzi încep lucrările la Spitalul Regional de...