Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Recepția lucrărilor la terminalul T4, parcare auto și parc fotovoltaic a fost finalizată. Deschiderea oficială pe 31 martie

Recepția lucrărilor la terminalul T4, parcare auto și parc fotovoltaic a fost finalizată. Deschiderea oficială pe 31 martie.

Conducerea Aeroportului Internațional Iași a anunțat că a fost finalizată recepția la terminarea lucrărilor la noul terminal, parcare și parc fotovoltaic.

Noul terminal va fi deschis oficial pe 31 martie, urmând să deservească zborurile către Schengen și zborurile interne.

Consiliul Județean Iași a demarat proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii aeroportuare în 2021. Iar în 14 luni de la începerea lucrărilor T4 a fost finalizat. Investiția, incluzând și o parcare nouă de 600 de locuri și un parc fotovoltaic pe 1 hectar, se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro (85% fonduri europene).

Citește și Se sting luminile de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Află cât timp și care este motivul

Noul terminal, al doilea ca mărime din România, are o suprafață desfășurată de peste 31 de mii de metri pătrați. Are trei niveluri și o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri pe an.

În T4 vor funcționa 20 de birouri check-in, opt sisteme self-check-in, 5 filtre control securitate + 1 VIP, 14 porți pentru sosiri și plecări, spații pentru activități comerciale, agenții de turism, spații de relaxare și de joacă.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

iunie 14, 2024

Ziua Transportatorului. În fiecare an, în a...
Primăria Grajduri
Primăria Iași
Primăria Iași

iunie 14, 2024

Showroom auto la Palas! În perioada 21-23...