Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Reciclați sau plătiți mai mult

Reciclați sau plătiți mai mult. Primarul municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a anunțat inițierea unei comisii speciale din cadrul Primăriei care va verifica declarațiile de salubritate ale cetățenilor și agenților economici, începând de săptămâna viitoare. Această măsură este pusă în aplicare ca urmare a creșterii semnificative a costurilor asociate cu gestionarea deșeurilor. Inclusiv colectarea, transportul, sortarea și depozitarea.

Primarul a subliniat importanța găsirii de soluții pentru a menține standardele ridicate ale serviciului de salubritate. Toate acestea în contextul în care costurile sunt acoperite prin taxele plătite de locuitorii orașului. În plus, Marius Pintilie a accentuat necesitatea reducerii cantității de deșeuri menajere, ale căror costuri influențează semnificativ bugetul local.

Citește și: 50.000 de crizanteme pentru Sfânta Parascheva în Iași

O veste pozitivă a fost aceea că, în ultimele două luni, rata de reciclare în Pașcani a crescut de la 10% la 17%. Toate acestea ca urmare a implementării unui program de retur. Pentru a sprijini reciclarea și colectarea selectivă, Primăria va instala 50 de eco-insule până la sfârșitul lunii octombrie. Iar locuitorii blocurilor vor primi cartele de acces pentru a putea folosi aceste puncte de colectare pentru cele patru fracții de deșeuri disponibile.

De asemenea, primarul a realizat o comparație a taxelor de salubritate în diferite orașe, evidențiind că Pașcani, cu o taxă de 13 RON, se află într-o poziție favorabilă comparativ cu alte orașe, cum ar fi Iași sau Constanța, unde taxele sunt semnificativ mai mari, ajungând până la 38 RON în cazul Iașului. Aceste informații subliniază angajamentul primăriei de a gestiona eficient serviciul de salubritate. Promovând în același timp respectul pentru regulile de ecologie și gestionarea deșeurilor.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...