Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Recomandări pe perioada caniculei

Recomandări pe perioada caniculei. Primăria Municipiului Iași, direcțiile și companiile municipale aplică planul de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de vremea caniculară asupra populaţiei.

Astfel, Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) identifică și monitorizează telefonic persoanele defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de caniculă (persoanele vârstnice singure şi / sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane fără locuinţă / fără adăpost, persoane asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei etc.). Numărul persoanelor monitorizate este de aproximativ 1.700. În zilele de sâmbătă, 13 iulie, și duminică, 14 iulie, inspectorii DAS au contactat 448 de persoane vulnerabile.

Totodată, reprezentanții DAS au achiziționat cantități de apă plată și minerală, precum și fructe pentru a fi distribuite în această perioadă. În weekendul trecut au fost distribuite astfel de pachete către 181 de persoane vulnerabile, cu dizabilități sau fără adăpost.

De asemenea, pe tot parcursul sfârșitului de săptămână, o echipă de intervenție formată din patru inspectori DAS a fost pregătită să acorde sprijin pentru achiziţionarea alimentelor de bază (în acest caz plata produselor fiind suportată de beneficiar), în funcţie de solicitările înregistrate. O persoană vârstnică a solicitat ajutor pentru a-și cumpăra apă plată.

De asemenea, DAS a deschis o linie telefonică de tip telverde: 0751.114.672, la care persoanele fără susținători legali pot solicita servicii sociale și sprijin.

citește și: Restricții de circulație pe bulevardul Independenței începând de astăzi

Nu în cele din urmă, DAS va asigura toate condițiile necesare depășirii caniculei beneficiarilor din centrele de zi și rezidențiale.

DAS, în colaborare cu Fundația Emaus, a dechis un centru de tranzit la Baia Publică, unde au fost cazate 19 persoane fără adăpost, cărora li s-au oferit servicii de hrană, cazare, medicale și de igienizare.

Principalele recomandări

Primăria Municipiului Iași și DAS vor continua să sprijine persoanele vulnerabile pe perioada caniculei (și nu numai) și fac următoarele recomandări:

– Deplasările să fie făcute în primele ore ale dimineții.

– Evitarea aglomerațiilor.

– Evitarea expunerii la soare și a efortului intens între orele 11:00 și 18:00.

– Purtarea hainelor lejere, a pălăriilor și ochelarilor de soare.

– Consumul a cel puțin 1,5 – 2 litri de lichide pe zi.

– Consumarea de fructe și legume.

– Evitarea băuturile cu zahar sau cofeină.

– Evitarea băuturilor alcoolice.

– Menținerea legăturilor cu cei vârstnici.

– Evitarea lăsării copiilor sau animalele de companie singuri în autoturisme.

– Solicitarea sfatului medicului de familie la cel mai mic semn de suferință.

– Solicitarea sprijinului DAS pentru achiziționarea de produse alimentare și farmaceutice, de apă sau fructe.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...