Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Rectorul UTI va primi titlul de cetățean de onoare din partea Primăriei

Rectorul Universității Tehnice „Gh.Asachi” din Iași va primi titlul de cetățean de onoare din partea Primăriei Iași.

Dan Cașcaval, rectorul TUIAȘI, este propus să primească titlul de cetățean de onoare al Iașului din partea Primăriei. Proiectul urmează să fie supus votului în cadrul ședinței Consiliului Local de miercuri.

„Așa cum se menționează din Laudatio, domnul prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval este o personalitate proeminentă a învățământului superior din România, iar activitatea Domniei Sale se dovedește a fi una dedicată în întregime învățământului, cercetării și inovării. În semn de recunoaştere a acestor calități, în anul 2018, Preşedintele României, Klaus lohannis, i-a decernat Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Ofițer Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din lași, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, ne menționează domnul Prof. Univ. Emerit Dr.lng. DHC.

Domnul profesor Dan Cașcaval a contribuit substanțial la dezvoltarea direcțiilor de cercetare în domeniul ingineriei biochimice și biotehnologiei, cercetările sale fiind apreciate la nivel național și internațional. În anul 2002 domnul profesor a înființat grupul de cercetare de la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din lași, grup care a crescut și a devenit nuceul centrului de cercetare din prezent”, se arată în proiect.

Citește și Opt străzi din municipiul Iași intră în reparații. Vezi în ce zone se află acestea

„Din aceste motive propunem spre analiză Consiliului Local acordarea titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului lași domnului Dan Cașcaval”

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Doi tineri au ajuns la Spitalul Sf....
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

Evaluarea activității IPJ . Inspectoratul de Poliție...
Primăria Iași

octombrie 24, 2024

A crescut numărul cazurilor de infecții respiratorii...
Primăria Sinești

octombrie 24, 2024

„Crater” apărut pe drumul județean 207A din...