Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Restaurarea Filarmonicii are un câștigător

Firma Iasicon este cea care va efectua lucrările de reabilitare, consolidare, restaurare a două tronsoane ale Filarmonicii. „Chiar dacă a fost licitaţie cu clauză suspensivă, s-au prezentat la licitaţie şase constructori mari din ţară”, a declarat Costel Alexe la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci a şi confirmat că Iasicon SA este câştigătoarea contractului pentru consolidarea şi restaurarea celor două clădiri ale Filarmonicii.

Nicio contestaţie nu a fost formulată după nominalizarea firmei câştigătoare. Pe baza studiilor de specialitate întocmite se vor derula lucrări de consolidare, de reparaţii în zonelor degradate sau avariate ale construcţiei, lucrări de intervenţie în urma refuncţionalizării anumitor spaţii, de reparaţii ale instalaţiilor şi de refacere a finisajelor speciale afectate de degradări.

Află detalii: Se alege constructorul pentru Filarmonică.

„În cazul în care, indiferent de motive, contractul de finanţare nu va fi semnat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional şi/sau respectiv de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Autoritatea Contractantă (Consiliul Judeţean, n.r.) îşi rezervă dreptul de a anula procedura de achiziţie”, precizează anunţul de licitaţie.

Cele două imobile cunoscute de ieşeni ca fiind sediul Filarmonicii „Moldova” aparţin Episcopiei Romano-Catolice. Ele au fost preluate de administraţia judeţeană în decembrie 2018 printr-un contract de comodat. Acesta a fost încheiat pe 25 de ani, în schimbul restaurării lor. Aşadar, până acum, din cei 25 de ani, au mai rămas 20 şi două luni. Lucrările vor dura nu mai mult de 19 luni.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași
Primăria Iași

decembrie 8, 2023

Într-o ședință extraordinară desfășurată în luna octombrie...
Primăria Țuțora