Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Restricții de circulație în zona centrală pentru perioada Sărbătorilor Iașului

Restricții de circulație în zona centrală pentru perioada Sărbătorilor Iașului. Autoritățile din Iași au anunțat o serie de restricții de circulație în zona centrală, care au intrat în vigoare începând de marți. Aceste restricții sunt aplicate în funcție de numărul de pelerini veniți la evenimentele dedicate Sfintei Parascheva. Racla cu moaștele Sfintei a fost scoasă marți din Catedrala Mitropolitană, iar mii de pelerini, inclusiv grupuri venite cu autocare din Voluntari, au determinat închiderea anumitor străzi din apropierea Mitropoliei.

Începând de pe 8 octombrie 2024, ora 0:00, până pe 15 octombrie 2024, ora 24:00, circulația va fi închisă sau restricționată, în funcție de necesități, pe mai multe artere: str. Colonel Langa, str. G. M. Cantacuzino, str. Iordachi Lozonschi, str. Sf. Petru Movilă, str. Uzinei, str. Morilor, str. Alexandru Ipsilanti și str. Sf. Andrei. Alte artere vor fi afectate în funcție de afluxul de pelerini.

Citește și: Amenzi de peste 500.000 de lei într-o singură lună

De asemenea, până pe 15 octombrie 2024, se vor închide anumite segmente pentru parcarea autocarelor și microbuzelor. Printre acestea se numără bd. Regele Ferdinand I, între Podu Roș și Podul de Piatră, și bd. Regele Mihai I, între șoseaua Națională și Podu Roș.

Pe 11 octombrie 2024, între orele 18:00 și 21:00, se vor aplica restricții pe traseul procesiunii „Calea Sfinților”, care include str. I. C. Brătianu, str. Cuza Vodă, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Pe 14 octombrie, între 7:00 și 14:00, vor fi închise artere precum str. Agatha Bârsescu și bd. Ștefan cel Mare, pentru desfășurarea Sfintei Liturghii.

Poliția Rutieră, Jandarmeria și Poliția Locală vor lua măsuri suplimentare pentru a asigura desfășurarea în siguranță a evenimentelor. Sursa: apix.ro

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

Primăria Schitu Duca

octombrie 23, 2024

Săptămâna trecută, Consiliul Local Schitu Duca a...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

Cursuri gratuite de anatomie pentru admiterea la...
Primăria Ungheni

octombrie 23, 2024

Intervenție salvatoare: Polițiștii au salvat o lebădă...
Primăria Iași

octombrie 23, 2024

UAIC vs TUIASI. Miza: Palatul Universitar. Universitatea...