Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Știri​

Meniu

Rețeaua de apă din comuna Prisăcani va fi extinsă de către ApaVital

Rețeaua de apă din comuna Prisăcani va fi extinsă de către ApaVital, operatorul local. Autoritățile locale au elaborat un proiect tehnic pentru această extindere, care va avea o lungime de 1,2 km.

În vederea realizării acestui proiect, ApaVital a lansat o licitație pe platforma SEAP. În cadrul acestei licitații, va fi construită o gospodărie de apă în satul Moreni, iar în satul Măcărești vor fi montate conducte în lungime de 1.290 m. Investiția se va întinde pe o suprafață totală de 8.709 mp.

Citește și Bandă unică pentru mijloacele de transport în comun

ApaVital va extinde rețeaua de apă din Prisăcani, conform termenului-limită stabilit pentru depunerea ofertelor, până la data de 18 ianuarie 2024. Valoarea totală a investiției este de 3.424.852 de lei, fără TVA, echivalentul a aproximativ 690.000 de euro. Proiectul este alcătuit din două obiective distincte, și anume realizarea unei gospodării de apă în satul Moreni și construirea unei conducte de refulare în satul Măcărești.

Rețeaua de apă din comuna Prisăcani va fi extinsă de către ApaVital

Proiectul tehnic include Obiectivul nr. 1, care constă în crearea unei gospodării de apă în satul Moreni. Acest obiectiv va fi compus din următoarele elemente:

o conductă de alimentare cu apă care va fi conectată la un rezervor cu o capacitate de 800 mc, o cameră de vane pentru controlul fluxului de apă, o conductă de aspirație, o stație de pompare pentru a asigura presiunea necesară, o conductă de golire pentru rezervor, o alee de acces și împrejmuirea incintei.

Conform propunerii, traseul conductei de refulare urmează parțial paralel cu drumul DJ 249

Conform procedurii, obiectivul nr.2 este reprezentat de conducta de refulare Moreni-Măcărești. Înainte de toate, este necesară întocmirea documentației tehnice, care va fi apoi depusă pentru obținerea certificatului de urbanism și autorizare. În vederea realizării acestui obiectiv, se propune instalarea unei conducte de refulare pe o distanță totală de aproximativ 8880 de metri liniari. Este important de menționat că această conductă de refulare va fi amplasată pe domeniul public conform informațiilor suplimentare din cartea funciară.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

Primăria Iași

aprilie 12, 2024

12 consilieri de probațiune din județul Iași...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Licitația pentru construcția noului depou din Dacia...
Primăria Iași

aprilie 12, 2024

Restricții de circulație pe Bulevardul Socola. Pe...
Primăria Târgu Frumos

aprilie 12, 2024

Ansamblu de dansuri populare la Târgu Frumos....